Røgringen

Tomånedershelvede

Så er det to måneder siden i dag, nøjagtig, for tre kvarter siden, at jeg skoddede min sidste cigaret. Og om to-en-halv time er det nøjagtig to måneder siden, jeg var ved læge med den mest foruroligende, skræmmende, gysende hoste ever i mit liv som ryger.

Han lyttede, sagde: Rygerlunger, og smed mig ud af døren med et angstanfald på størrelse med Mount Everest. Jeg fik det værre og værre, til sidst kunne jeg ikke trække vejret. Fik en tid hos en vagtlæge, som til gengæld ikke kunne høre hverken lungebetændelse eller bronkitis. Øøøøh! Sindet er forunderligt. Så jeg er enten megasyg, eller jeg er rask.

Men jeg er i hvert fald også stoppet med at ryge, og det har kostet fjorten forsøg, mindst, og en læge der lidt henkastet sagde: Du har rygerlunger, at få mig til at holde op. Men jeg er STOPPET!

Det har været to måneder i helvede. Først skrækken for sygdomme (den blusser op med jævne mellemrum). Så rastløsheden. Ugideligheden. Tankemylderet. Søvnløsheden. Den sprælske energi. Og så kom vreden. Jeg har været så vred, og så giftig. Virkelig hensynsløst ondskabsfuld og for meget. Jeg var ikke klar over, hvor mange følelser røgen egentlig lagde sit klistrede fedtede spind over. Vreden må have siddet som en klump i halsen og i brystet i alle årene, men jeg har spist den - sammen med røgen. Men jeg er ikke sjov at være i nærheden af. Har i hvert fald ikke været det. Tror nok, det er lidt på retur nu med den mest kompulsive, ukontrollerbare vrede.

I dag er det nok første gang, at jeg rigtig føler stolthed over det. Yeeeah, jeg har faktisk gjort det, tænker stolte mig. Smidt smøgerne. Det er fanme stort. Og nej, det er ikke større end at få børn og skrive bøger, men lige nu - og det er ikke nemt at sige det - er det på størrelse med. Det' da lidt flovt. Nå, fuck nu det. To røgfri måneder, GREAT!

PS billedet er fra dengang jeg røg, og var tynd. Rygning sætter stofskiftet i vejret. Ja tak, det kan jeg godt tale med om. Nu er det et par uger siden, vægten sidst knagede under mig... men øh, der er røget lidt kilo på. Men skide være med det. Det betyder i grunden intet. Og jeg skal nok smide de kilo igen, hvis det er meget vigtigt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.08 | 23:25

Så gode tekster, Margrethe! - Du bør samle dem og udgive dem på et tidspunkt! Husk også dine Facebook-tekster!

...
26.11 | 17:59
Brændt har modtaget 1
10.05 | 08:56
Ny bog har modtaget 1
31.08 | 23:23
Fotos - konf 09 har modtaget 1
Du kan lide denne side