Brændt

Kort referat af handling

’Brændt’ er fortællingen om Anna, der er tynget af skyld, skam og stor overvægt. Barn af en berømt mor og en ukendt far, som Anna bruger al sin energi på at lede efter. Ligesom hun leder efter kærlighed og accept.
Men hun leder alle de forkerte steder. Hos Anders, som egentlig er mere interesseret i Annas berømte mor, politikeren Ruth, eller i hvert fald interesseret i at straffe hende.

Anna kommer i forbindelse med en religiøs sekt i Kurdistan. En sekt, der bekender sig til et sammenrend af forskellige religioner, nogle dogmer opfundet til lejligheden, krydret med lidt kvindehad og en stærk dunst af ged.
Anna ’føder’ et barn og vender sammen med både barn og religion hjem til Udkantsdanmark,. Sammen med Anders danner hun et religiøst kollektiv, derude hvor kragerne vender, lærerne boller eleverne, og postbudene ikke er meget for at dampe breve op, heller ikke ’i en gods sags tjeneste’. Og det er vel en god sag, sådan at få folk til at tro på noget?

Da Anna til sidst gør oprør, får det fatale konsekvenser. Sekten smider hende ud, men først efter at have brændt hende af. Voldsomt forbrændt ligger Anna i en hospitalsseng og ordner sine tanker.

 

’Brændt’ er en burlesk og grotesk roman om skyld og skam. Bogen er mørk og dyster, men alligevel fuld af humor. ’Brændt’ er rendyrket maksimalisme. Intet ord lades uforsøgt i jagten på mening eller manglen på samme. Og med sin svidende ironi rammer den lige ned i tidens store religiøse tag-selv-bord.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.08 | 23:25

Så gode tekster, Margrethe! - Du bør samle dem og udgive dem på et tidspunkt! Husk også dine Facebook-tekster!

...
26.11 | 17:59
Brændt har modtaget 1
10.05 | 08:56
Ny bog har modtaget 1
31.08 | 23:23
Fotos - konf 09 har modtaget 1
Du kan lide denne side