Forfattere, uddrag, arbejdsproces

Schmidt
Margrethe Schmidt, 1963, uddannet journalist og organist. Har skrevet romanerne, ”Ham”, ”Det skete” og ”Brændt”. Hun spiller orgel i to sydvestfynske kirker og arbejder som livetekster på TV 2/DANMARK. Hun bor med sin yngste søn, Emil i den fynske strandkant, næsten. Har endvidere Sigrid og Frederik, der er flyttet hjemmefra.
Olsen
Mette Egelund Olsen, 1960. Journalist og forfatter. Har skrevet reportagebogen ”Fødselsbilleder” samt 12 børnebøger, blandt andet ”Når far putter mig, indtil han Mette Egelund Olsen, 1960. Journalist og forfatter. Har skrevet reportagebogen ”Fødselsbilleder” samt 12 børnebøger, blandt andet ”Når far putter mig, indtil han sover”, ”Hold mig i hånden” og ”Tut og støvsugermonsteret”. Hun bor i Aarhus sammen med datteren Rose. Har endvidere sønnen Per, som er flyttet hjemmefra.

Uddrag af 'Refugium'

Uddrag fra bogen:

Så var det hun hørte det. Skriget. Først langt væk. I starten kunne det bare være en forvirret fugl. Men så voksede skriget. Det tog form af et menneske. Det var et kvindeskrig. Marianne gik baglæns i erindringen. Hendes hjerne analyserede på højtryk og søgte efter genklang i alle de skrig, hun havde været vidne til i sit liv. Fødselsskrig. Sorgens skrig som når hun i sin politiuniform havde stemt en dørklokke og givet budskabet om et familiemedlems død. Barneskriget der kom af lykke, når en far kastede sit lille barn i vejret og greb det trygt igen. Og så var der rædselsskriget. Det skrig der lige nu banede sig vej til hendes bevidsthed. Det var lige ved at ramme hende. Skriget kom væltende ind af døren. Først kom lyden. Så kom kroppen. Marianne stoppede kroppen. Lyden kunne hun ikke standse. Skriget blev ved og blev til ord:

”Asger, Asger er død,” skreg Charlotte.'

'

Arbejdsproces:

Margrethe og Mette mødtes på Aalborg Universitet tilbage i 1980’erne, hvor de læste Musikterapi. De fandt ud af, at det tætte venskab var som skabt til at skrive i. Når de ikke skriver fysisk sammen på Hald Hovedgård eller i privaten i henholdsvis Vejstrup eller Aarhus, skriver de e-mails. De skriver nogle gange et kapitel hver,

nogle gange bare få linjer.  Hvordan tager man tråden op? Først snakker man handling og plot igennem og så handler det allermest om at sige JA til hinandens indfald og skrive videre, som var det en af de ’foldetegninger’ man lavede som barn.

Udover ’Refugium’, som udkommer på Attika 15. april 2017, er det bl.a. blevet til e-mail-romanen: Twins Peak, som udkom som net-føljeton på det daværende www.familiemagasinet.dk

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.08 | 23:25

Så gode tekster, Margrethe! - Du bør samle dem og udgive dem på et tidspunkt! Husk også dine Facebook-tekster!

...
26.11 | 17:59
Brændt har modtaget 1
10.05 | 08:56
Ny bog har modtaget 1
31.08 | 23:23
Fotos - konf 09 har modtaget 1
Du kan lide denne side